TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00001

"Zöld Őriszentpéter"

Kedvezményezett neve Őriszentpéter Város Önkormányzata
Projekt azonosító száma TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00001
Projekt címe "Zöld Őriszentpéter"
Szerződött támogatás összege 154.999.998 Ft,-
Támogatás mértéke (%- ban) 100
Projekt tartalmának bemutatása A projekt keretében Őriszentpéter város központjában kereskedelmi és szolgáltató tér kialakítására, a helyi termékek értékesítése érdekében vásárcsarnok létesítésére, egy szabadtéri tornapálya megvalósítására, valamint zöldfelület létesítésére és megújítására kerül sor. A projekt célja Őriszentpéter város általános környezeti, gazdasági állapotának javítása a településképet meghatározó infrastruktúra-fejlesztésekkel, valamint az önkormányzat és a helyi vállalkozások, civil szervezetek közötti hosszú távú együttműködés kialakítása, a meglévő együttműködések megerősítése, a település népességmegtartó erejének növelése, a vállalkozói tevékenység ösztönzése, valamint a lakosság számára fenntartható városi környezet, települési arculat kialakítása célzott településfejlesztési beavatkozásokkal. A városközpontban elhelyezkedő Sárga Ház felújításával egy kereskedelmi és szolgáltató ház (üzlet, irodahelyiségek) áll majd a civil szervezetek és gazdasági szereplők rendelkezezésére, mely biztosítja a működésükhöz szükséges háttér infrastruktúrát, továbbá befektetés-ösztönző hatással bírhat a település számára. A tervezett zöldfelület rekonstrukció a Sárga Ház, valamint a szomszédos Egészségház környékét érintené, ezzel élhetőbbé, természet-közelibbé téve a város központját. A szabadtéri tornapálya kialakítása nemcsak a térség turisztikai vonzerejét növeli, de hozzájárul a helyi lakosság számára a szabadidő hasznos, aktív eltöltéséhez, ezáltal az egészséges életmód terjesztéséhez, a lakosság egészségének megőrzéséhez, fejlesztéséhez. A Vásárcsarnok és a szabadtéri tornapálya kialakításával a meglévő létesítmények és épületek mellett egy olyan komplex funkcióval rendelkező közösségi tér kialakítása valósul meg, ahol a különböző kulturális és sportesemények mellett lehetőség nyílik a helyi termékek megvásárlására, szabadtéri sportolásra, kikapcsolódásra is. Az infrastrukturális beruházás mellett „soft” elemek (Települési arculat és identitás fejlesztése) megvalósítását is vállalja a Kedvezményezett, Őriszentpéter Város Önkormányzata, továbbá ellátja az elvárt kötelező tájékoztatási és nyilvánossági tevékenységet is a projekt megvalósítása során.
Projekt tervezett befejezési dátuma 2018-11-30

Sajtóközlemény projekt indításáról    

TOP 2.1.2-15-VS1-2016-00001 – ZÖLD ŐRISZENTPÉTER MEGNEVEZÉSŰ PROJEKT INDÍTÁSÁRÓL

Őriszentpéter Város Önkormányzata a „Zöld Város kialakítása” című felhívás kapcsán benyújtott pályázata pozitív elbírálású eredménnyel zárt. A Támogató döntése alapján 154.999.998 Ft, 100% intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Zöld város kialakítása projekt elsősorban olyan infrastruktúra-fejlesztéseket támogat, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát, segítik a település fenntartható fejlődési pályára állítását, a beruházások során olyan technológiák, módszerek kerülnek alkalmazásra, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést, hozzájárulnak a települések népesség megtartó erejének növeléséhez. A fejlesztések eredményként cél az önkormányzat és a helyi vállalkozások hosszú távú együttműködése, a köz- és magánszektor szereplői által tervezett fejlesztések összehangolása, amely a városi környezet megújításán túl a gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezheti.

Projektelemek, fejlesztéssel érintett területek:

„Sárga Ház” teljes körű felújítása kereskedelmi és nonprofit szolgáltató térré alakítása
Vásárcsarnok építése (Sportpálya környéke)
Kültéri torna (fitness) pálya kialakítása (Játszótér, sportpálya környéke)
Városi közterületek megújítása (Egészségház környéke, 1848-1956-os Emlékmű és környéke)

A beruházás befejezésének tervezett időpontja: 2018. november 30.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.oriszentpeter.hu oldalon olvashatnak.

Sajtóközlemény ITT letölthető.

Őr Zoltán
polgármester
Őriszentpéter Város Önkormányzata
9941 Őriszentpéter, Városszer 106.
Tel.: 94/548-050
Email: koh@oriszentpeter.hu
Web: www.oriszentpeter.hu

 

"Sárga Ház felújítása" közbeszerzési eljárás

2018. január 31-én megindításra került a TOP 2.1.2-15-VS1-2016-00001 projekt keretében "Sárga Ház felújítása" közbeszerzési eljárás.

Közbeszerzési dokumentumok letöltése