Previous
Next

Kiemelt hírek

Gyermekorvosi értesítő

2024.07.15- 07.19.-ig szabadság miatt a gyermekorvosi rendelés ideje megváltozik: Rendelési idő: 11:00-12:00         

Eseménynaptár

Legutóbbi pályázat

MFP-TFB/2022 – Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése

Magyar Falu Program

Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése

MFP-TFB/2022

Őriszentpéter város tanyagondnoki szolgáltatásának üzemeltetéséhez gépjármű beszerzése

Őriszentpéter Város Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében „Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése” című MFP-TFB/2022. kódszámú felhívásának keretén belül 14.987.765 Ft, azaz Tizennégymillió-kilencszáznyolcvanhétezer-hétszázhatvanöt forint vissza nem térítendő támogatást nyert falugondnoki gépjármű beszerzésére. (projektazonosító: 3341567559, támogatói okirat iktatószáma: 1181/3009/47/3/2022) pályázatának megvalósítására.

A pályázati támogatásból 1 db Toyota Proace Shuttle 2.0 D-4D 140 Le vásárlása manuális váltóval, mozgáskorlátozotti rámpával került beszerzésre.

Őriszentpéter Város Önkormányzata 2005 óta tanyagondnoki szolgáltatást üzemeltet, a szolgálatban egy fő tanyagondnok foglalkoztatásával valósítja meg az ellátást, a szakmai és jogszabályi előírásoknak megfelelő felszereltségű kisbusz üzemeltetésével, melyhez a szükséges gépjárművet az Önkormányzat saját erő terhére szerezte be, immár 2 alkalommal. A várost az Őrségre jellemző szeres településforma jellemzi, illetve az egész tájegységre jellemző közszolgáltatásoktól való távolságok településünkön is dominánsak, így a legközelebbi szakorvosi rendelőintézet és alapellátást biztosító kórház ( Körmend) 25 km-re, szakellátást biztossító kórház (Zalaegerszeg) 40 km-re van. A pályázat keretében a szolgálat további működtetésének fenntartását és fejlesztését tervezi új gépjármű beszerzésével: – az itt élők életfeltételeinek javítása, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása,- a település szerkezetéből, illetve a szolgáltatóktól, intézményektől való nagy távolságból adódó hátrányok enyhítése, különösen az egészségügyi ellátáshoz való optimális hozzáférés biztosítása,- a nagycsaládosok, gyermeket nevelő családok segítése, az oktatási és nevelési feladatok, és azokat kiegészítő tevékenységek működésében valóközreműködés,- ellátás biztosítása azon személyeknek, akiknek családtagjai nem élnek, vagy nem együtt élnek az ellátásra szoruló személlyel.