Previous
Next

Kiemelt hírek

Eseménynaptár

Legutóbbi pályázat

Szentpéteri Esték

Őriszentpéter várossá válásának 10 éves évfordulója alkalmából kelt életre a rendezvény 2015. július 10-én, amelynek gondolata már hosszabb ideje érlelődött és elsősorban a régi futball rangadók, „Csikágó” – „Nap utca”, Zalán innen – Zalán túl összecsapások hangulata iránt érzett nosztalgiából táplálkozott. Ezen kívül természetesen még számos cél és elvárás fogalmazódott a Szentpéteri Estékkel kapcsolatban, melyeket teljesítenie kellett. Szerettünk volna egy olyan rendezvényt a sok nagyrendezvény után, amely valóban a helyiekről és a helyieknek szól. Amely mozgósítja Őriszentpéter apraját és nagyját, kicsiket és nagyokat és amiből senki nem akar kimaradni. Amely erősíti bennünk az összetartozás érzését és amely ráébreszt valamennyiünket arra, hogy milyen jó is ŐRISZENTPÉTERINEK lenni.

Magasra tettük a lécet, ezért féltő gonddal válogattuk össze a tartalmi elemeket, amik garantálni tudják a sikert. Az első ilyen, talán leglényegesebb összetevő maga a Szer-torna, amely tréfás vetélkedők sorát jelenti a csapatversenyektől kezdve a Parasztolimpiából kölcsönzött játékokon keresztül egészen az egyedi ihletésű számokig, illetve a military jellegű versenyelemekig. Az első (júliusi) megmérettetés állomásai a következők voltak: Zsákban futás, Vízhordás igával, Bige, Bála gurítás, Településtörténeti TOTÓ, Csavarhúzás, Pontrúgás (és dobás),  Frizbi, illetve záró akkordként a Kötél húzás. Augusztusban további elemekkel bővült a repertoár: Kézigránát dobás, Céllövés és Bocskor a kosárban. A csapatok főző tagjainak pedig három féle ételből kisorsolva kellett egyet elkészíteni, amit a helyi vendéglátókból álló zsűri értékelt.

A magyar ember természetesen nem csak vetélkedni, virtuskodni szeret, hanem szeret jókat enni-inni és féktelenül mulatni. Ezért a csapatok mellett külön Pintér László is főzött egy remek pincepörköltet júliusban, majd egy „nem akármilyen” csülkös babgulyást augusztusban a közös vacsorához azért, hogy senki ne maradjon éhen. Aztán akinek maradt még ereje, annak Molnár András „húzta” a talpalávalót a hajnalig tartó utcabálon.

Az I. Szentpéteri Esték végeredménye:                    

HelyezésCsapatPont
1.Felső Égésszer55
2.Futrinka utca46
3.Stu-Dinka43
4.Zalszer42
5.Nap utca37
6.Kovácsszer34
7.Csikágó30

 A II. Szentpéteri Esték tabellája:

HelyezésCsapatPont
1.Felső Égésszer48
2.Stu-Dinka48
3.Kovácsszer45
4.Nap utca40
5.Futrinka utca37
6.Zalszer28
7.Csikágó23

A második alkalommal (2015. augusztus 21-én) a csapatok bemutatkozásáról videó is készült Kemencei Ica jóvoltából 🙂 

Őr Zoltán