Previous
Next

Kiemelt hírek

Gyermekorvosi értesítő

2024.07.15- 07.19.-ig szabadság miatt a gyermekorvosi rendelés ideje megváltozik: Rendelési idő: 11:00-12:00         

Eseménynaptár

Legutóbbi pályázat

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Őriszentpéter

  • Az Egyesület címe: 9941 Őriszentpéter Alszer 47.
  • Adószám: 18893074-1-18
  • Számlaszám: 72100464-10204298

Az Egyesület felépítése, taglétszáma:

Elnök: Siska Barnabás

Elnökségi tagok: Könye Gábor parancsnok, Papp László József titkár

Taglétszám: 25 fő

Megalakulás:

Őriszentpéteren 1882. február 26-án alakult meg, az akkor még Őriszentpéteri Önkéntes Tűzoltó Egylet elnevezésű egyesület, mely azóta is folyamatosan működik.

Az Egyesület célja:

Tűzmegelőzés, tűzoltás, bajba jutott emberek megsegítése, kárelhárítás. A fő célokon kívül az Egyesület aktívan részt vesz a város közösségi életében, rendezvényein is.

Évértékelés a lánglovagoknál 2013

Gyorsan eltelt a 2013-as esztendő, az utolsó negyedév is tele volt eseményekkel, programmal. Riasztással kezdődött az októberi hónap (fakidőlés, szivattyúzás, kigyulladt utcai lámpa, műszaki mentés, vízelvezető átfolyó kitisztítása).

Tökfesztiválkor 7 fő ügyeletet biztosított. Tűzoltó technikai vizsga december 21-én volt, 10 fő vizsgázott (láncfűrész, átemelő szivattyú, feszítővágó, gépjárműfecskendő szivattyú típusokból).

A Tűzoltószövetség és a Katasztrófavédelem pályázatán nyert támogatásból, a tűzoltó felszereléseket, december 20-án délután a körmendi kirendeltségen adta át V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Dr. Takács Árpád a Vas Megyei Katasztrófavédelem igazgatója.

A „NEA” civil pályázat támogatásából piros pólót, fekete gyakorló öltönyt, a támogatóink adójának 1%-ból és az önkormányzati támogatásból szürke tűzoltó pulóvert vásároltunk.

2013 november 27-én beadott civil „NEA”-s pályázatot elfogadták.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt., a szalafői erdőtűz után, támogatásban részesített 4 tűzóltó egyesületet 1 millió forint értékben. A körmendi tűzoltó H.T.P. parancsnok Kovács Balázs Zsolt rendelkezett az összeggel, nála lehetett igényelni felszerelést. Az egyesületünk egy átemelő szivattyúra és egy csörlőre tartott igényt. Az egyesületünk nevében köszönetemet fejezem ki a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nek támogatásukért.

Járt nálunk is a Mikulás három krampusszal, meglátogatta a tűzoltók gyerekeit, egy kis csomagot és virgácsot kaptak, a gyerekek pedig verssel és énekkel köszöntötték őket.

Ellenőrzést tartott a Vas Megyei Katasztrófavédelem igazgatója Dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes és Seper András alezredes igazgatóhelyettes, Kovács Balázs Zsolt tűzoltó százados a körmendi kirendeltség H.T.P. parancsnoka korszerű felszereléseinkről és működésünkről elismerően nyilatkoztak.

Szombathelyen a Katasztrófavédelem Igazgatóságán tartott gyűlésen az önkéntesek küldöttei voltak jelen. Budapestről Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy főigazgató tartott tájékoztatást. Szó volt arról is, hogy az önkéntes tűzoltókat több támogatásban részesítik, jobban segítik működésüket.

Végül szeretném felhívni az érettségi előtt álló fiatalok figyelmét, ha társadalmi munkát szeretnének vállalni, az egyesületre számíthatnak.

Köszönetet szeretnék mondani minden kedves támogatónknak, akik segítették működésünket! A jövőben is számítunk támogatásukra.

Elérhetőségeink:

Siska Barnabás Elnök, Tel.: 06-30/428-5160

Könye Gábor Parancsnok, Tel.: 06-20/970-4045

Papp László József titkár, Tel.: 06-30/567-6618